Výměna oleje + doplněk Xeramic = PARÁDA

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
spermin

Příspěvek od spermin » 27 zář 2007, 19:28

Je pravda, že většina přípravků má nějaký přínos, ale je diskutabilní jaký.
Já MOLY použil proto, že jsem musel měnit,
auto je z druhé ruky, a cena byla přijatelná. Podle pracovníků konkurence je to dobrá značka.(ELIT+AUTO ŠTANGL)
JE ALE NUTNO ZVÁŽIT, jak se přísady projevi např. po používaní 30 000 Km. Jo a brácha mi tvrdil, že jemu motor jede tišeji.
Zároveň vyměněná nemrznoucí za Fridex G plus, a ještě uvažuji o převodovce.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Reklama

Specnaz

Příspěvek od Specnaz » 27 zář 2007, 19:53

Lomikar : Ty tu píšeš, jestli to není od Horsta a kupuješ si olej s koncovkou Magnatec, pravě tohle je klamání zákazníků! Já jsem Xeramic vyzkoušel a to co jsem napsal, za tím si stojím, protože jsem to ,,vyzkoušel´´ a neremcám jen tak jak ty!!!

Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar » 27 zář 2007, 20:52

Jenže já vyzkoušel Magnatec i obyč a s Magnatecem je o poznání rychlejší zahřátí motoru a o to mi jde když jezdím krátký.
Takže bych navrhoval to že já si budu lít do motoru Magnatec ty si tam budeš lít Xeramic a budem oba v ouklendu :lol:
A remcat si můžem oba na co chcem 8)
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky

spermin

Příspěvek od spermin » 27 zář 2007, 21:12

No vidíte, oba to máte vyzkoušený, tak jako i jiní, A VOTOM TO JE. :)
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Slawat77

Příspěvek od Slawat77 » 28 zář 2007, 07:44

No tak musim rici ze sem xeramic nevyzkousel,ale zni to zajimave..
No ja budu za nedlouho menit taky,a mam koupeny olej Repsol Elite 10w40,mate s nim nekdo nejake zkusenosti?

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 12 říj 2007, 08:30

Mě by spíš zajímalo, jak se podepíše xeramic na vlastnostech samotného oleje. Ten přípravek sám o sobě může mít klidně vlastnosti udávané výrobcem, otázkou je co to udělá s vlastnostma samotné olejové náplně. Olej jako takovej ti zaručuje určitou viskozitu a čerpatelnost při určité teplotě. A tím že tam naleješ něco, co bude mít stejné, ale trošku lepší vlastnosti než ten olej, tím docílíš akorát toho že se ti to po čase začne " hádat ". Podle mě škoda peněz, placebo efekt a zvýšené riziko přidření motoru.
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 12 říj 2007, 08:43

Kubrte koukam ze mas docela schyzu. Mam kamose co ma taky oplika a daval to tam nekdy pred 2 rokama a doted jezdi v pohode a pochvaluje si to takze asi tak.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 12 říj 2007, 16:03

No já to zase hrotim co :wink: Ne ale já to beru takhle : proč lejt do oleje nějaké přísady, které mají posílit nějakou vlastnost, kterou už olej má a musí mít v dostatečné míře...Nicméně tento třeba opravdu funguje, ale myslím že se většina shodneme na tom, že na trhu je spousta "fake" produktů a jen menšina těch co za něco stojí.
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

green
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od green » 12 říj 2007, 16:19

CUBErt píše:No já to zase hrotim co :wink: Ne ale já to beru takhle : proč lejt do oleje nějaké přísady, které mají posílit nějakou vlastnost, kterou už olej má a musí mít v dostatečné míře...Nicméně tento třeba opravdu funguje, ale myslím že se většina shodneme na tom, že na trhu je spousta "fake" produktů a jen menšina těch co za něco stojí.
S tím souhlasím, když se tam nalije kvalitní olej, tak není třeba přilívat nějaké nesmysly od Horsta Fuchse (tím nechci říct, že výše zmíněný produkt je shit). Většinou se stejně jedná o placebo efekt, kdy si člověk řekne: "Stálo to xxx,- Kč, tak to MUSÍ jet líp..."!)
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032

Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar » 14 říj 2007, 22:06

Oddělen OT a přesunut do pokecu
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky

Zamčeno