vysoké otáčky

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
maxmax

vysoké otáčky

Příspěvek od maxmax » 15 dub 2007, 09:23

Dobrý den mám takový problém. Nedávno jsem zakoupil starší Astru G rok výrobý 1998 1.6 16V 74kw. Při nastartování když je motor relativně studený, motor šlepe normálně, ale když se zahřeje a teplota vyšplhá na 90 stupnu auto začne poškubávat a zvyší se otáčky při volnoběhu od 2500 do 4000 otaček. Krokový motorek je v pořádku. Poradí mi někdo co tomu může byt? Měl někdo takový problém? Špatná řidicí jednotka se mi nezdá, závada by se projevovala hned po nastartování auta. Poradí někdo?

Reklama

Arwy

Příspěvek od Arwy » 15 dub 2007, 16:49

Pokiaľ otáčky blbnú v závislosti od teploty vody, tak by som ako prvé pozrel čidlo teploty chladiacej kvapaliny.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL

Medved

Re: vysoké otáčky

Příspěvek od Medved » 19 dub 2007, 20:33

Tak mě se to stavalo dost často, pak jsem začal mít i jiné problemy, končilo to opravou za 30 000,- (řídící jednotka motoru, zapalovací lišta, imobilizer, skoro všechny teplotní čidla atd), ale to co říkaš s těma otáčkama, tak vyzkoušej teplotní čidla.

maxmax píše:Dobrý den mám takový problém. Nedávno jsem zakoupil starší Astru G rok výrobý 1998 1.6 16V 74kw. Při nastartování když je motor relativně studený, motor šlepe normálně, ale když se zahřeje a teplota vyšplhá na 90 stupnu auto začne poškubávat a zvyší se otáčky při volnoběhu od 2500 do 4000 otaček. Krokový motorek je v pořádku. Poradí mi někdo co tomu může byt? Měl někdo takový problém? Špatná řidicí jednotka se mi nezdá, závada by se projevovala hned po nastartování auta. Poradí někdo?
Opel Astra G kombi 1,6 16V 74KW sport X16XEL gsm - 604912407 nebo sebek.3@seznam.cz

maxmax

Příspěvek od maxmax » 20 dub 2007, 18:45

Tak jsem tu závadu konečně odstranil. Problém byl ve vadným čidle teploty vody, jak mi kolega poradil. Jak se zahřálo tak začlo blbnout a do řidicí jednotky dávalo nesmyslné informace. To se mi ulevilo motor teď šlape parádně. Věcička za 360kč! Ve dvou autorizovaných prodejnach Opel mi řekli že je v háji řidicí jednotka! Tak se dělají kšefty v autoservisu je to neuvěřitelné! Ještě, že jsem si to nenechal na doma, jinak bych byl chudší o 25000kč.

Zamčeno