Ztráta výkonu - cukání

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Mika86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mika86 » 30 dub 2008, 15:21

Trdlo píše:Lambdě mohla mít upálený kryt a přesto chodit tak jak má. :wink:
Tak to by bylo blbý. Já tu starou totiž už zlikvidoval. Všechno to bude tou diagnostikou - mohlo to vyřešit mnohem víc a levněji.

Reklama

CZMadman

Příspěvek od CZMadman » 06 kvě 2008, 15:15

Mika86 píše:
Trdlo píše:Lambdě mohla mít upálený kryt a přesto chodit tak jak má. :wink:
Tak to by bylo blbý. Já tu starou totiž už zlikvidoval. Všechno to bude tou diagnostikou - mohlo to vyřešit mnohem víc a levněji.
ja mam podobny problem a na zadny diagnostice se nic neukazal oa proste nikdo nevi co stim je .. skusim vsechno vycistit co tu nekdo psal

Mika86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mika86 » 06 kvě 2008, 17:51

A jak dlouho tě to už trápí?? Co máš přesně za motor a tak....

Já jsme z toho všeho trochu mimo. Natankoval jsem plnou nádrž shellu V-power a vyměnil zpět svíčky - zatím za starý - hledám dobrou alternativu nových. Každý s kým jsem se bavil má jinej názor na tohle téma - myslím svíčky - někdo zasádně Brisk, jiný zase Bosch. Já přemýšlel nad Denso Iridium - jsou sice dost drahý - jedna cca. 550 kč. Ale prý dobrý. Jenže je to zase jen názor - nejdražší nemusí být zrovna nejlepší.

Kupodivu auto jede dost dobře - nemůžu soudit, ale po natankování toho shellu maličko cukalo a asi po 100 km úplná pohoda. Občas cukne ale jen nepatrně a velmi výjimečně. Ať už je motor studený nebo naopak zahřátý. Na různé tratě.

Tak jsem z toho docela mimo.

Přiznám se že od tý doby jsem už nic nečistil ani nevyměňoval. Jen ty svíčky a benzin.

CZMadman

Příspěvek od CZMadman » 06 kvě 2008, 18:01

uz to dela 2 technicky kontroly ( na druhy sem byl asi pred mesicem ) a byl jsem i v rozdilnych v ČB a Písku a oba rekli ze je to ok ... ale stejne to cuka ... je to ASTRA comby 16v16 .. dela to jen nekdy .. pri predjizdeni jako by nemel motor vykon a najednou se to chytne a vpohode to jede .. pri malych otackach to taky cuka pri zahratym i nezahratym motoru

Mika86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mika86 » 06 kvě 2008, 18:19

Já měl auto v pořádku a najdenou začalo zlobit. Snažil jsem se s tím něco dělat protože bych nerad abych zničil nebo nějak poškodil motor.

Vyčistil jsem jako první škrtící klapku ale nepomohlo to. Pak byl na řadě krokový motorek, ale taky nic. Pak EGR ventil, ale ten mi moc vyčistit nešel a taky nevím do jaký míry až můžu zajít. Nakonec jsem zjistil že je špatná ta lambda ale její výměna taky moc nepomohla.

Auto jelo ale při přejdíždění jako by se mu nechtělo- párkrát cuklo a vyrazilo jako by nic. Ale je to nebezpečný. Já to zpočátku sledoval jen při zahřátým motoru - když byl studenej tak nic.

Na diagnostice jsem ještě nebyl, ale teď přemýšlím nad výměnou svíček za nějaký pořádný - byť drahý jako čert. Zapalovací lištu nemám jak odzkoušet a vyhodit 5000,- jen tak se mi vážně nechce.

Zkus se poptat jestli někdo v tvým okolí nemá podobný auto. Já mám tu nevýhodu že nemůžu najít nikoho takovýho. A jdi za někým koho neznáš pro lištu za takový prachy a ještě pokud on sám se auta nedotkne tak o to horší je to. Málokdo by ti to svěřil a pokud ano a začalo se jemu něco kazit tak to hodí na tebe že jsi mu něco pokazil.

Rád bych ti poradil, ale nevím jestli jsou si ty motory podobný, protože jak tu někdo psal tak mi to připadá že každý motor s jiným obsahem je úplně jinej.

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 06 kvě 2008, 21:14

Mika86: A víš jistě, že lambda, kterou jsi tam dal Ti s motorem mluví tak jak má? Jakou jsi dával? Origo?
END

Mika86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mika86 » 07 kvě 2008, 20:19

Originál právě že ne. Byla v náhradě. Nevím jestli je to tou lambdou. Ještě zkusím ty svíčky a pak se uvidí. Na těch původních byl už velkej odtrh a ty nový to zase nestíhaly protože byly jen jednokontaktní.

jaroslav120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav120 » 08 kvě 2008, 10:05

skus palivovy filter ma sa menit kazdych 60000km... Vymena na slovensku 700sk v oply. filter stoji asi 400-500sk neni to zlozite to vymenit...
Opel ASTRA G 1,6 16V X16XEL vybava confort...

Mika86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mika86 » 08 kvě 2008, 10:08

jaroslav120 píše:skus palivovy filter ma sa menit kazdych 60000km... Vymena na slovensku 700sk v oply. filter stoji asi 400-500sk neni to zlozite to vymenit...
Ten už jsem měnil - sice sám, ale bylo to docela snadný. Asi před dvěma týdny.

jaroslav120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav120 » 08 kvě 2008, 12:49

Trochu som sa nad tym zamyslal a vylucoval som chyby a ostali mi dve veci Lysta a hadiicky s tesneniami. Lysta mi tiez nejako nesedi aby bola zla lebo ti to netrha pri studenom iba pri nahriatom motore. Skor typujem na tie hadicky a tesnenia. Motor je za studena stiahnuty, ked sa nahreje trocha sa tie veci poroztahuju a moze ti vo vyssich otackach ked motor potrebuje viac vzduchu (tym v saco potruby vznika vacsi podtlak) sem tam popod nejake tesnenie alebo prasknutu hadicku prefuknut falosny vzduch a tym padom rozladi zmes motora lambda vyhodnoti vela kisliku v palive a upravi zmes atd atd a to moze sposobovat to trhanie. Skus popozerat podtlakove hadicky ci niesu popraskane alebo tesnenie pod klapkov ci nieje roztrhnute atd (tesnenie pod klapku si mozes urobit aj z vykresu..) Dufam ze to pomoze :)
Opel ASTRA G 1,6 16V X16XEL vybava confort...

Mika86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mika86 » 09 kvě 2008, 19:17

jaroslav120 píše:Trochu som sa nad tym zamyslal a vylucoval som chyby a ostali mi dve veci Lysta a hadiicky s tesneniami. Lysta mi tiez nejako nesedi aby bola zla lebo ti to netrha pri studenom iba pri nahriatom motore. Skor typujem na tie hadicky a tesnenia. Motor je za studena stiahnuty, ked sa nahreje trocha sa tie veci poroztahuju a moze ti vo vyssich otackach ked motor potrebuje viac vzduchu (tym v saco potruby vznika vacsi podtlak) sem tam popod nejake tesnenie alebo prasknutu hadicku prefuknut falosny vzduch a tym padom rozladi zmes motora lambda vyhodnoti vela kisliku v palive a upravi zmes atd atd a to moze sposobovat to trhanie. Skus popozerat podtlakove hadicky ci niesu popraskane alebo tesnenie pod klapkov ci nieje roztrhnute atd (tesnenie pod klapku si mozes urobit aj z vykresu..) Dufam ze to pomoze :)
Na hadičky se určitě podívám. Uvidíme co z toho vyplyne. Ohledně té klapky nevím - myslím že jsi to byl právě ty kdo dával na net fotky ohleně jejího čištění. To jsi ji měl i sundanou - celou. Ale já ne - já sundal kryt od sání a čistil ji takhle. Vím že je to asi málo, ale na klapku vede dost hadiček a já nevím který můžu vytáhnout přesně - protože pokud přes ně jde i voda abych to měl jak chytit. Když jsem měnil palivový filtr tak sám a to bylo něco - povytáhnout z objímek a pak fofrem měnit aby vyteklo co nejmíň benzinu.

Já přemýšlím i nad svíčkama - teď jsou tam origo, ale když jsem tam dal Brisk Champion tak to blblo ještě víc. Protože měly jen jeden kontakt. Teď bych tam chtěl dát Denso Iridium. Jsou drahý, ale mohou vydržet dost. Starý už mají něco za sebou. Ta lišta mi řijde v porádku, ale otázka jak to takhle můžu poznat že.

Ještě jedný věci jsem si všimnul - u nových svíček auto cukalo při přidání plynu a tím i obohacení směsi. Ale motor při nízkých otáčkách hezky předl. Dal jsem na chvilku starý svíčky a motor jako by občas bral jen na tři válce - ale jen chvilku a pak se vzpamatuje. Nové svíčky volnoběh držely krásně - starý maličko jakoby kolísají. Podle mně to může být i tím.

Zamčeno