Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zdravim, mam corsu 1.0 12V a pri nastartovani motor nesmyslne zvysuje otacky na 2000 a pak to necha spadnout na 1500...a dela to tak porad do kola...
Auto mam teprve 14dni... Pry je to skrtici klapka, ale ta je pry uplne nova... Na diagnostice se obcas zobrazi chyba skrtici klapky...ale kontrolka diagnostiky nesviti. Nemate s timto chovanim nekdo zkusenost? ...nechce se mi jet do opla a vyplaznout jen tak 10 litru Dekuji za odpoved
no tak teda skus tu skrtiacu klapku pozret v akom je stave...ja som ju na sestrinej Corse B čistil...no a bol to riadny humus...od vtedy nemá ziaden problém.....ale toto môze byt skorej krokový motorček čo ty popisujes...ale aj tak si pozri tu skrtiacu klapku....tu na fore je navod ako to vyčistit...na Corse je to podobne...tak hladaj......
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Diky za odpoved. Zkusim to vycistit a uvidim... Jinak jeste jedna otazecka, jde nejak promerit funkcnost snimace polohy skrtici klapky?...kamosi rikali, ze by to mohl byt vadny snimac polohy skrtici klapky.
no tak to ti uz s tým neviem pomoct....ale ked na to dojdes...tak daj potom postup sem...by som si to aj ja premeral...či je vsetko v poriadku ako má byt....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Tak ten snimac se da vyzkouset jen pres osciloskop, ale funkcnost neni zarucena...
jinak jsem vycistil skrtici klapku, nechal vypiskovat sberne potrubi, vycistil jsem egr ventil, vymenil vahu vzduchu, lambdu a furt to dela ten samy bordel...asi me z toho auta jebne... mam podezreni na vadnou ridici jednotku...je nekdo z okoli Ostravy kdo by umel zjistit funkcnost ridici jednotky?
Na X18XE1 tohle často dělá řídící jednotka. Hlásí to chybu škrtící klapky a ta je přitom v pořádku. Často u auta z dovozu je i nová klapka, ale protože to nejspíš zlobilo dál, tak se ho majitel radši zbavil. (po té co zjistil, kolik stojí nová - stávala okolo 27.000 a teď stojí 32.834 Kč)
Myslím že to bude stejný problém. Chyba v řídící jednotce. Pro kontrolu bych zkusil jinou klapku a jestli to bude dělat dál, tak se poohlídni po nějaké jednotce. Jakou máš Corsu B nebo C? Na Corsu C 1.0 12V tam mám myslím i zánovní jednotku.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Mam Corsu B 1.0 12V rv.99, v patek jsem domluvenej s jednim chlapem na pujceni cele klapky, tak to prubnu a uvidim... musi se ta nova jednotka prizpusobovat nebo staci jenom prehodit? popr. kolik bys za to cca chtel