spotreba alebo palivomer ???
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
spotreba alebo palivomer ???
Pred odchodom mi ručička palivomeru ukazovala niečo pod štvrt nádrže asi 1 mm, prešiel som 50 km a naraz mi spadla asi o pol cm cca 1 mm nad minimom. Počul som, že sa phm nejak prelieva v nádrži a že merak je nejaky iny a všimol som si, že ked jazdim tak mi neklesa ručička plynule, ale jej poloha sa upravuje akoby pri odstavenom aute. Nemam pocit, že by malo auto nejaku nadspotrebu, nič tomu nenasvedčuje. Ak s týmto niekto má skúsenosti prosím o radu.
X17DTL
X17DTL
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
neparkujes nekde z kopce/do kopce? Me taky neukazuje 2x presne ale na rovine kdyz jedu dyl je to ok, jen pak od pulky nadrze to mizi docela rychle i pri stejnem stylu jizdy
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Prave že parkujem do kopca, ale uvažoval som nad tymto: od min. po štvrt nadže je to cca 7 l, keď prejdeš 50 km ja manželka a dve deti v aute a 2x štartuješ studeny motor tak si myslim, že to zoberie 4 litre, tym padom to musi byt vidiet na tej ručičke. Podla mna sa ručička inak tvari pri 10l v nadrži a inak pri 50l v nadrži pri ubytku 4l ale aj tak by to mohlo byt plynule nie ?
Mám podobné (problémy),vyjíždím první nádrž od koupě auta a rafička my pada šíleným tempem.Vypnu motor pak nastartuju a ručička je někde jinde,než před tím.Nebo během několika kilometru ručička klesne o znatelný kus.Prostě si myslím,že jde dolů skokově.Po 200km jsem to nevydrzel a dotankoval jsem a spočítal jsem to na 7,7l.A to není nic divného.(asi)Když to schrnu tak to maj asi blbě udelaný a nepřesný.Pokud bude spotřeba normální tak to asi nebudu řešit.
1,6 16 V Caravan Z16 XEL (1998)
Jo..ten ukatzatel je celý vachrlatý..stejné poznatky budete mít i když projedete celou nádrž najedenkrát (např.na dálnici) - ukazatel se pohybuje velmi nevyváženě..o tom že po opětovném startu je úplně jinde ani nemluvím (někdy ještě časem dojde, jindy ne)
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Zdarec
Když mi ještě nefungoval palivoměr tak sem musel jezdit na spotřebu.Jednou sem to přepískl a nechal sem tankování na poslední chvilku a doplatil na kopeček.Bral sem do plné takže cca. 50L a než mi auto chcíplo v kopečku tak sem na něm natočil 650km a byl konec.Dolil sem na dojetí na benzínku a ejhle jaký bylo zjištění když sem natankoval do plna ,bylo tam ještě cca. 5L ale prostě v tom kopcu si to natáhlo vzduch či co a byl konec.Pak už sem si dával větší pozor a tankoval dřív až do té doby co odešlo palivový čerpadlo.Nechal sem ho vyměnit přes kamoša v Oplu(vyšlo to něco kolem 3000,-).Nechal ho vykuchat z bouračky a když už byl v tom tak nechal vytáhnout i plovák na palivoměr co sem měl prasklej a proto neměřil.Od té doby mi funguje palivoměr a musím uznat že opravdu ukazuje podivně.Občas to vypadá že člověk jezdí za 100/100 a občas že zadarmo.Můj závěr je takovej že pořád po tankování do plna nuluju kilometry a jezdím na spotřebu.Palivoměr sleduju jenom informativně a hlavně když se už blíží rezerva.Zdarec
Když mi ještě nefungoval palivoměr tak sem musel jezdit na spotřebu.Jednou sem to přepískl a nechal sem tankování na poslední chvilku a doplatil na kopeček.Bral sem do plné takže cca. 50L a než mi auto chcíplo v kopečku tak sem na něm natočil 650km a byl konec.Dolil sem na dojetí na benzínku a ejhle jaký bylo zjištění když sem natankoval do plna ,bylo tam ještě cca. 5L ale prostě v tom kopcu si to natáhlo vzduch či co a byl konec.Pak už sem si dával větší pozor a tankoval dřív až do té doby co odešlo palivový čerpadlo.Nechal sem ho vyměnit přes kamoša v Oplu(vyšlo to něco kolem 3000,-).Nechal ho vykuchat z bouračky a když už byl v tom tak nechal vytáhnout i plovák na palivoměr co sem měl prasklej a proto neměřil.Od té doby mi funguje palivoměr a musím uznat že opravdu ukazuje podivně.Občas to vypadá že člověk jezdí za 100/100 a občas že zadarmo.Můj závěr je takovej že pořád po tankování do plna nuluju kilometry a jezdím na spotřebu.Palivoměr sleduju jenom informativně a hlavně když se už blíží rezerva.Zdarec
!!!Astra Forever!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
jezdím od rezervy po rezervu a něco kolem 800kmpatamatix píše:tak tak radsi na to nekoukam,akorat me to znervoznuje,ale pomalu si zvykam.Byl jsem zvyklej z naftovyho golfa,ze po 150 km se rucicka ani nehla a tady jsem po 150 uz za trictvrte .Kolik najedete na nadrz km?
v minulosti OPEL ASTRA 2,0 60KW, nyní SUZUKI SX4 1,6 GLX 4x4 79KW,
člen Carp Teamu Radegast Karviná
člen Carp Teamu Radegast Karviná