Zase ten OLEJ!
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zase ten OLEJ!
Panove ja vim, ze se to tu resilo jiz nekolikrat, ALE!!! .. jak to zaclo: v nejakem prispevku jsem nasel neco v tom smyslu, ze pokud jezdim na olej 10W-40 a "zere" mi 1l na 4000km, tak pokud dam olej 5W-40 (takze ridci), tak budu mit vetsi spotrebu.. jenomze je tu problem a proto jsem zalozil i novy prispevek .. ono to nefunguje po 6500km se mi jeste ani nerozsvitila kontrolka, ale uz sem tam mel nad minimem, tak jsem dolil 0,5l.. a do 15000km jsem jiz nedolival!!! A ted kde je pravda Suma sumarum, zaver si udelejte sami
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
- Reklama
Tak nevím... mám Astru jen chvíli, upozorňovali mne na to, že ta 1.6 občas trochu oleje sežere, ale jsem z toho trochu mimo - mám tam 5W - 40, najel jsem zatím jen cca 2000 km a nic - počítač mi sice píše, že mám kontrolovat olej, ale ať koukám jak koukám, pořád je hladina stejná...
Opel Astra 1.6 16V Caravan - Z16XE - r.v. 07/2001
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pouze zkušenost z přechodu z 5W-40 na 5w-30 (byl to značkový Opel za dobrou cenu). Předtím to sežralo na 15tkm (interval výměn) tak 0,4litrů, teďka tak 0,5-0,6litrů, čili vcelku pohoda. Další olej dám asi ještě 5w-40. Měl ho od začátku, původní majitel tam rval to nejdražší co v Oplu měli(tím neříkám že čím dražší tím lepší, u oleje vůbec ne), tak ho ještě nechám na 5w.
Je to nakonec i možný, že i na 5w to žere míň oleje. Už jsem četl i případy, co lidi přešli z 5w na 10w kvůli klepání hydroštelů a začlo jim to klepat ještě víc. Čili u určitých vyjímek je možné asi vše
Je to nakonec i možný, že i na 5w to žere míň oleje. Už jsem četl i případy, co lidi přešli z 5w na 10w kvůli klepání hydroštelů a začlo jim to klepat ještě víc. Čili u určitých vyjímek je možné asi vše
Opel Vectra B sedan 1,8 16V, 190 000km
auto klima, BC, vše v el., alarm + plná spokojenost
auto klima, BC, vše v el., alarm + plná spokojenost
To gErda tak jo, mně to žralo po první výměně po koupi cca. 2 až 2,5 l na 10 t/km na olej Valvoline 5W40, poté jsem přešel na Valvoline 10W40 pro motory nad 100 000 km a začalo to žrát cca. 3 až 3,5 na 10 t/km. Myslel jsem, že je to prostě tím motorem a opotřebovaností, poslední výměna je Castrol Magnatec 10W40, najeto cca. 13 t/km a zatím jsem dolíval zhruba 3,5 litru (to cca. najetých kilometrů je asi tak +- 1000 km) a teď babo raď
Mám X16XEL datum výroby 05 1998 a zatím spokojenost, akorát ten olej .
Mám X16XEL datum výroby 05 1998 a zatím spokojenost, akorát ten olej .
Mobil : 602318645
njn babo rad, je videt ze proste at je to levnejsi olej nebo drazsi olej (castrol magnatec atd.) tak je toteda plus minus stejny, kua to je teda dobry co s tim, no vymena me jeste neceka ale podle toho co se tu pise ybch tam zkusil i tu 5w40 no, uvidme jak se to rozroste dal
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
-
Já jezdím na 5W-40 a naprostá spokojenost. na 1ciklus výměny mi bohatě stací 1L. Tatka ma 1.4 16V taky astru a jedil na 10W-40 a dolíval to tam jak benzín!!!! Dal jsem mu nam 5 a je zatim klid. Nevím presne o kolik se to změnilo ale je to dost znat. Jezdi do nemecka takze to honí porad sem tam a kilometry skačou
Astřík 1.6 16V Comfort-Sport r.v.1998