Gary píše:Já jsem ho prolejval tech.benzínem.Ale stále si myslím že je to váha vzduchu.Přesně co všechno děláš jsem taky dělal a nic nepomohlo až výměna váhy.Taky všichni radily že to váha není(i v opelu) a nalonec to bylo ono.Řešil jsem to asi 7 měsíců a byl z toho na prášky.
Váhu vzduchu mám novú - menená 03/2006. EGR som čistil štetcom namočeným v techn. benzíne, aj som tam strekol WD, konkor, a stále nič...počul som aj o niečom ako simulátor EGR ventilu alebo prepojením určitým odporom na oklamanie RJ - ale neviem presne kde čo a ako. Nevie niekto hodnoty alebo postup? Skusil som fuknuť do hadičky ovládania EGR a aj vycucať vzduch. Bolo počuť ako sa tam niečo pohlo, keď to bolo na doraze, zvyšok vzduchu jemne prepúšťalo (aj pri vycucaní prepúšťalo). Pomôhlo by mi nájsť niekoho v okolí Bratislavy, kto má motor X17DTL a vymeniť na chvíľu s ním ovládač prípadne EGR ventil, či je to určite ono a potom kdesi zohnať. Výmena ovládača cca 2 min., EGR ventila cca 4 min., prípadne keby mal niekto na predaj ale pred kúpou s možnosťou odskúšať.